Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙΜΠΑΝ



H Malala Yousafzai ειναι ενα κοριτσι 15 χρονων απο το Πακισταν το οποιο γεννηθηκε σε μια περιοχη της χωρας της η οποια ελεγχεται σε μεγαλο βαθμο απο τους Ταλιμπαν. Απο 11 χρονων αυτο το κοριτσι αρθρογραφει για τα δικαιωματα των γυναικων και για τη μορφωση τους, σε μια περιοχη οπου οι γυναικες θεωρουνται λιγο πολυ περιουσια των ανδρων τους.

Φυσικα αυτο την εβαλε στο στοχαστρο των Ταλιμπαν οι οποιοι με καθε τροπο αποτρεπουν τα κοριτσια απο το να μορφωθουν. Χαρακτηριστικα, εχουν ανατιναξει πανω απο 100 σχολεια στην περιοχη επειδη αυτα δεχοντουσταν κοριτσια. Αυτο δεν πτοησε τη μικρη η οποια μεσω του τυπου, της τηλεορασης και παρουσιασεων συνεχισε τον αγωνα της.

Στις 9 οκτωβριου, οταν η μικρη γυρνουσε απο το σχολειο με το λεωφορειο, ενας δολοφονος των Ταλιμπαν σταματησε το λεωφορειο και την πυροβολησε μια φορα στο κεφαλι και μια φορα στο λαιμο αφηνοντας τη για νεκρη. 



Η Malala ομως επεζησε και μεταφερθηκε στο νοσοκομειο και οι γιατροι τη σταθεροποιησαν. Στις 15 οκτωβριου μεταφερθηκε στο Ηνωμενο Βασιλειο για περαιτερω θεραπεια. Στις 17 βγηκε απο το κωμα και στις 18 ξεκινησε να γραφει σημειωσεις (λογω διασωληνωσης δε μπορει να μιλησει)

Η αποθεραπεια της εχει δρομο μπροστα αλλα η βαρβαροτητα των θρησκοληπτων δεν περασε

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


  • Αν, κατα τη διαρκεια της ανθρωπινης ιστοριας υπηρχαν περισσοτεροι ανθρωποι με το κουραγιο αυτου του κοριτσιου ουτε ιερα εξεταση θα ειχε υπαρξει, ουτε η γενοκτονια των λαων της αμερικης, ουτε ταλιμπαν...

  • Την επομενη φορα που θα ακουσετε καποιον νεοναζι να καταφερεται η να ασκει βια εναντιον ενος ανθρωπου απο το Πακισταν η το Αφγανισταν, σκεφτειτε λιγο απο τι κολαση εφυγε αυτος ο ανρθωπος για να σωθει

  • Στο δικο μας Ελλαδισταν σημερα εχουμε ξαφνικα ενεργοποιηση νομων Βλασφημιας, συλληψη με ταχυτητα αστραπης ανθρωπου για αυτο το 'εγκλημα' και φυσικα προσπαθειες να φιμωθει θεατρικη παρασταση επειδη τολμησε να εκφερει αντιθετη της εκκλησιας αποψη  και επιπλεον ειχε σκηνοθετη κατα 50% αλβανο στην καταγωγη. Οι Νεοναζι οι οποιοι ενηργησαν ως αυτουργοι και εκτελεστες των παραπανω δεν θα ειχαν και πολυ κολλημα να προβουν σε ενεργειες αναλογες των Ταλιμπαν (το λενε και οι ιδιοι αλλωστε) αν εμεις δεν κανουμε κατι.


2 σχόλια:

  1. Είμαι της άποψης ότι αφήνεις στο απυρόβλητο τον κουφιοκέφαλο πατέρα και τους αδίστακτους εκμεταλλευτές του κοριτσιού.
    Δεν θα διορθωθεί η ανθρωπότητα με το αίμα αθώων παιδιών παρά με το αίμα των κάθε λογής καθαρμάτων.

    Αν είμαστε μια ανθρωπότητα ανθρώπων και όχι υπανθρώπων, θα είχαμε έναν ΟΗΕ που θα λειτουργούσε σωστά και δεν θα επέτρεπε την δράση των διάφορων Ταλιμπάν. Έτσι όπως το παρουσιάζεις εσύ προτρέπεις ένα ακόμα κοριτσάκι να μπει μπροστά από τους δειλούς και να το πληρώσει με τη ζωή του.
    Με λίγα λόγια δεν είναι μόνο οι Ταλιμπάν ταλιμπάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξερω αν συμφωνω με τους χαρακτηρισμους που δινεις φιλε μου.

    Ο πατερας της δε μενει καπου μακρυα. Μενει στην ιδια περιοχη και διατρεχει το ιδιο ρισκο (συμφωνα με τη wikipedia ειναι και αυτος ακτιβιστης αλλα δεν μπορω να το διασταυρωσω αυτο)

    Σιγουρα το 'συνορο' μεταξυ καποιου που οπως λες κουφιοκεφαλου και καποιου θαραλλεου ειναι γκριζο και οχι παντα καθαρο.

    Ειναι ομως ιστορικη αληθεια οτι παντα καποιος, αν θελει να αλλαξουν τα πραγματα, πρεπει να κανει το πρωτο βημα, και οτι συνηθως αυτος ο καποιος δεν ειναι αυτος που θα επρεπε ηθικα να το κανει (στην περιπτωση μας ο ΟΗΕ οπως λες και συμφωνω).

    Ναι πραγματι, αυτο το κορτισακι μπηκε μπροστα απο τους δειλους για να εναντιωθει εναντια σε αλλους δειλους. Σιγουρα ξερει οτι καποιοι θα εκμεταλευτουν την ιστορια της. Εκανε την επιλογη να ρισκαρει τη ζωη της. Μακαρι να χα εγω και ολοι μας το θαρρος της.

    Οπως δεν μπορω να χαρακτηρισω κουφιοκεφαλο το Σωκρατη, ο οποιος εν μεσω της τεραστιας αδικιας που του εγινε, επιλεξε να δωσει τη ζωη του, ετσι δε μπορω και να κακοχαρακτηρισω αυτο το κοριτσακι που εκανε την ιδια επιλογη.

    Εμενα η 'γενναιοτητα' μου δυστυχως φτανει μεχρι το να προσπαθησω να ευαισθητοποιησω κοσμο στον αγωνα της :) Μακαρι να χα το θαρρος της

    Σε ευχαριστω πολυ για το σχολιο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή