Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΝΕΙ...OFFSHORE!

Πραγματικα δεν ηξερα πως να αντιδρασω διαβαζοντας για την δραστηριοποιηση της Χροισεις Αβγυς στο Μοντρεαλ του Καναδα.

Με θυμο; Με γελια; Με κλαματα; Με αγανακτηση;

Μετα θυμηθηκα την αρχη του 'Αχ, Ελλαδα σ' αγαπω' του Ρασσουλη (το οποιο για οσους δεν ξερουν το εχει χρησιμοποιησει και η Χρεισυ Αβγει στην Κορινθο μαλλον επειδη κανεις τους δεν ηξερε αρκετα ελληνικα για να κατανοησει τους στιχους)

'Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά
Και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά
Εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά
-- σάμπως φταις και συ καημένη --
και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιά'

Θυμηθηκα οτι περα απο αυτη την Ελλαδα τη μεσαιωνικη, τη πνιγμενη στο μισος, το φασισμο και τη μισαλλοδοξια και τη διαφθορα, υπαρχει και μια αλλη Ελλαδα.

Υπαρχει η Ελλαδα των ελληνων μεταναστων. Μια Ελλαδα που δημιουργηθηκε απο ανθρωπους οι οποιοι στην πλειοψηφια τους, ειτε λογω διωγμων ειτε λογω πεινας ειτε λογω πολιτικων πεποιθησεων, αναγκαστηκαν να μεταναστευσουν. 

Μια Ελλαδα ελληνων που εφτασαν σε μια ξενη και συχνα αφιλοξενη γη μονο με τα ρουχα που φορουσαν και αντιμετωπισαν και τη βια και τη ξενοφοβια και το ρατσισμο και ξερουν τι σημαινει τι θα πει μεταναστης

Μια Ελλαδα ελληνων που ζουν σε χωρες που πραγματικα ενστερνιστηκαν τα αρχαια ελληνικα ιδεωδη του πολιτισμου, της γνωσης, τη δημοκρατιας, της ελευθεριας αντι να αναλωνονται σε ακρατη και ανιστορητη προγονολατρια

Αναφερει λοιπον ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Νίκος Παγώνης:

"H ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο Μοντρεάλ προσβάλει το δημοκρατικό συναίσθημα και δημιουργεί έντονες ανησυχίες για τη λειτουργία μιας ρατσιστικής οργάνωσης που χρησιμοποιεί τη βία ως μέσο επίτευξης των σκοπών της.  Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος εμφάνισης στην πόλη μας, εκθέτει την ελληνική παροικία στα ματιά των υπολοίπων κατοίκων, ιδιαίτερα όταν η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο πολυπολιτισμός είναι αυτά που μας καθορίζουν ως κοινωνία ανοικτή, ευνομούμενη και ανεκτική.  Επιπλέον, η ελληνική παροικία έχει ρίζες μεταναστευτικές και είναι αδιανόητο να ανέχεται στις τάξεις της μια οργάνωση με σκοπούς καθαρά εναντίον των μεταναστών.
Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για ν' αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των συμπολιτών μας και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μια ακροδεξιά ρατσιστική οργάνωση να μας αμαυρώσει ως παροικία".

 Συμπληρωνει ο προεδρος των AHEPANS του Καναδα Γιωργος Βασιλας:


Η ΑΧΕΠΑ ηχηρά αποκηρύσσει και απορρίπτει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στον Καναδά. Ο Φασισμός δεν έχει θέση στον Καναδά, του οποίου οι πολίτες συμπεριλαμβανομένων πολλών Ελλήνων μελών της ΑΧΕΠΑ, πολέμησαν εναντίον του Φασισμού και της Κατοχής των Ναζί κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 Η ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια για να προστατεύει τα άτομα από τις επιθέσεις και τις διακρίσεις τις οποίες προωθούσε η οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν στις ΗΠΑ".

Γινεται λοιπον φανερο οτι οι ελληνες του εξωτερικου και ιστορια ξερουν και ξερουν και πως να αντιδρασουν οταν η λερναια υδρα του ναζισμου φυτρωνει ξανα ενα απο τα ασχημα κεφαλια της

Ξερουν τι εκαναν οι 'κυριοι' της ΧΑ το 1940 και ξερουν και τι σημαινει να εισαι θυμα ρατσισμου και θυμονται.

Και αν καποιοι απο αυτους ειναι μεταναστες εδω και γενιες και ξεχασαν τα ελληνικα τους η και τα εθιμα του λαου μας, θα ειναι και παλι 1000 φορες περισσοτερο ελληνες απο τον χροισαβγειτη ο οποιος αδυνατει να θυμηθει οτι οι παππουδες του πριν 70 χρονια διναν τη ζωη τους κατα του ναζισμου και 10.000 φορες περισσοτερο ελληνες απο αυτους που ξεχασαν οτι ο ελληνας ξερει τι σημαινει προσφυγας, ξερει τι σημαινει μεταναστης...

Εμεις δυστυχως ζουμε σημερα, οπως λεει και το τραγουδι, στη ξενιτεια μεσα στην Αθηνα. Δεν ξερουμε και παψαμε και να αγαπαμε. Παρηγορια μας αυτοι οι ελευθεροι ελληνες του εξωτερικου που μαχονται τον αγωνα κατα του ναζισμου που εμεις κιοτεψαμε να δωσουμε.

Πηγη δηλωσεων: http://www.newsbomb.gr



Το ανοιχτο γραμμα των ελληνων του Καναδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου