Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Παρατηρουμε τις τελευταιες ημερες τη διαφορετικη προσεγγιση του φαινομενου της ανοδου του νεοναζισμου αναμεσα στους Ελληνες του εσωτερικου και του εξωτερικου.

Μετα τη σφοδρη αντιδραση των Ελληνων της Ν. Υορκης και του Μοντρεαλ ερχεται η σειρα και των Ελληνων της Γερμανιας να που οχι στο ανησυχητικο και δυσφημιστικο για τη χωρα αυτο φαινομενο.

Χαρακτηριστικα ειναι τα λογια του προεδρου της Ομοσπονδιας Ελληνικων Κοινοτητων Γερμανιας κ. Δημητριου:

Ως μετανάστες στη Γερμανία έχουμε ζήσει στο πετσί μας τι σημαίνει περιθωριοποίηση, τι σημαίνει ρατσισμός. Αυτό το φαινόμενο δεν θέλαμε και δεν θέλουμε ποτέ να το ζήσει κανείς. Και πολύ περισσότερο αυτό το φαινόμενο να εμφανισθεί στη χώρα μας, όπως γίνεται αυτές τις μέρες, όπου μετανάστες γίνονται θύματα αυτόκλητων ενεργειών από νεοναζί και ακροδεξιά στοιχεία.
 Πηγη

Χαρακτηριστικη και η δηλωση του μελους της πρωτοβουλιας 'Το δικο μας οχι' κ. Γανωτη:

“Θέλουμε να στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους που αντιδρούν και αποτρέπουν βίαιες επιθέσεις κατά των συμπολιτών τους. Νομίζουμε ότι φτάσαμε σε ένα μεταίχμιο, σε ένα σκαλοπάτι το οποίο δεν πάει απλώς ένα βήμα προς τα κάτω, αλλά καταλήγει σε έναν γκρεμό. Κατά την άποψη μας, δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική κοινωνία να συζητάμε τα αυτονόητα. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν άνθρωποι να διώκονται, να ξυλοκοπούνται, να δολοφονούνται λόγω της καταγωγής τους, και αυτό πολλές φορές μπροστά στα μάτια της αστυνομίας.”

Το πρωτο πραγμα που θελω να θιξω ειναι οτι και οι δυο τονιζουν το θεμα της στοχοποιησης των εν Ελλαδι μεταναστων (αν και οι επιθεσεις του νεοναζιστικου κομματος τελευταια εχουν...επεκταθει και σε ομοφυλοφιλους,μη χριστιανους, ελευθερους επαγγελματιες κτλ) και μαλιστα ο κ. Γανωτης τονιζει οτι αυτο πολλες φορες γινεται με την ανοχη η την υποστηριξη της αστυνομιας.

Για μενα χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτης της ανοχης ειναι οτι το περιστατικο του βανδαλισμου του καταστηματος και της βιαιοπραγιας εναντιον του Πακιστανου κουρεα στη Μεταμορφωση Αττικης εγινε λιγοτερο απο 300 μετρα απο τα...παγκακια που...εκτελουν την 'περιπολια' τους οι ομαδες ΔΙΑΣ στον δημο Μεταμορφωσης (οι απιστοι Θωμαδες ας περασουν μπροστα απο την εκκλησια επι της Ι. Ραλλη και αν δεν τους βρουν εκει εξω απο την Πανεμπορικη επι της Βαρναλη να τους...θαυμασουν)

Αξιο λογου ειναι επισης και το γεγονος οτι η αναγνωριση της ανικανοτητας η ακομα χειροτερα αδιαφοριας της αστυνομιας στο να εφαρμοσει το νομο εναντιον των Νεοναζι δεν περιοριζεται μονο στα γεωγραφικα μας συνορα αλλα εχει κανει το γυρο του κοσμου. Η Ελλαδα φαινεται, οχι αδικα, ως μια χωρα στην οποια η Αστυνομια συμπραττει με νεοναζι και αυτο θα το πληρωσουμε ακριβα και με μειωμενο τουρισμο αλλα και με την αρνητικη εικονα που αποκτουμε σα λαος. Θα το πληρωσουμε διπλωματικα, επιχειρηματικα και θα το πληρωσουμε και οικονομικα.

Ο συνδιασμος ανικανοτητας της αστυνομιας με την εξαρση του ναζισμου δημιουργει εναν φαυλο κυκλο. Η αστυνομια μην κανοντας τη δουλεια της, μετατρεπει τη χωρα σε εναν παραδεισο για τον καθε λογης εγκληματια, εγχωριο η μη. Η αυξημενη εγκληματικοτητα απο την πλευρα της δημιουργει τασεις ανοδικες για τα ποσοστα του ναζιστικου κομματος.

Ας μη γελιομαστε ουτε για λιγο οτι τα καραγκιοζιλικια της Χ.Α με την αστυνομια να σφυριζει αδιαφορα δεν εχουν κανει το γυρο του κοσμου.

Προκυπτουν λοιπον ενα ενδιαφερον θεμα

Τι διαχωριζει τον Ελληνα του εξωτερικου απο τον Ελληνα του εσωτερικου; Γιατι ο πρωτος αντιδρα χλιαρα προς το νεοναζιστικο κομμα ενω ο δευτερος αντιτασεται σθεναρα;

Οι λογοι ειναι ακριβως αυτοι που αναφερουν ο κ. Γανωτης και ο κ. Δημητριου

Ειναι οτι ο Ελληνας ξερει τι σημαινει μεταναστης, ξερει τι σημαινει προσφυγας

Ειναι οτι ο Ελληνας ενοιωσε το ρατσισμο στο πετσι του. Ενοιωσε τη σημαινει να μην εισαι ξανθος με γαλανα ματια στη Γερμανια

Αλλα πανω απο ολα  ειναι και κατι αλλο που οι ελληνες μεταναστες, προιοντα ενος αλλου εκπαιδευτικου συστηματος δεν μπορουν αμεσα να αντιληφθουν: Η ΠΑΙΔΕΙΑ


  • Ο Ελληνας που πηγε σχολειο στην Ελλαδα καποια στιγμη αναγκαστηκε απο τον καθηγητη του να μαθει 5-10 σελιδες παπαγαλια για το 1940. Την επομενη μερα ξεχασε τα παντα. Ο Ελληνας του εξωτερικου μαθαινει ιστορια με ενα τελειως διαφορετικο τροπο, ιδιως ο Ελληνας της Γερμανιας που καταλαβαινει και κατανοει απολυτα τι σημαινει ναζισμος, καταλαβαινει τι σημαινει ρατσισμος γιατι ειναι ενα προιον ενος εκπαιδευτικου συστηματος κριτικης σκεψης

  • Στον Ελληνα που πηγε σχολειο στο εξωτερικο δεν του διδαξανε ψευτικη ιστορια. Του μαθανε οτι σε καθε χωρα υπηρχαν δοσιλογοι. 

  • Στον Ελληνα του εξωτερικου διδασκουν βιολογια. Δεν τρωει τον παραμυθι περι καθαροτητας της φυλης και περι λευκης φυλης. Εχει αδερφια/γονεις/παιδια που ειναι μικτης καταγωγης και ξερει οτι αυτο δεν τους κανει λιγοτερο ελληνες.

  • Ο Ελληνας του εξωτερικου δεν κλεινεται στο κοινωνικο του καβουκι. Εχει συμμαθητες, φιλους και συνεργατες που οι γονεις τους ηρθαν απο την Αφρικη, την Ασια. Εχει μαθει να μην κρινει κανεναν απο το χρωμα του δερματος του γιατι ξερει οτι δεν υπαρχει μεγαλυτερη απατη.

Συγκρινετε αντιστοιχα τι μαθαινει ενα νεο παιδι στα δικα μας σχολεια. Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι οι περισσοτεροι χρυσαυγιτες δεν γνωριζουν να γραψουν δυο αραδες ελληνικα. Δεν ειναι τυχαια τα 'εγερθητου' και τα 'αμυνεσθαι περι πατρις'. Το εκπαιδευτικο συστημα εχει τεραστια ευθυνη για τον εκφασισμο τους.




Γι' αυτο στην χωρα μας το αυγο του φιδιου εκκολαφθηκε ενω στο εξωτερικο δεν τολμαει να πατησει το...προαναφερθεν φιδι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου