Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑΣ

Ο Νικος Φωτοπουλος ειναι μια χαρακτηριστικη προσωπικοτητα που εκφραζει απολυτα το τι εχει παει στραβα σ' αυτη τη χωρα...



Αρχισυνδικαλιστης στη ΔΕΗ ο  Νικος ειναι εδω και 34 χρονια βολεμενος ΠΑΣΟΚΟΣ και αλλοτε το δεξι χερι του ελεγχου της ΔΕΗ και του συστηματος βολεματος χιλιαδων κομματοσκυλων που εφτασε τη ΔΕΗ να εχει 21.000 υπαλληλους εκ των οποιων οι 10,000 καθονται στα γραφεια...

Για να κατανοησουμε τι σημαινει 21,000 υπαλληλοι στη ΔΕΗ της Ελλαδας των 11,000,000  ας αναλογιστουμε οτι ο μεγαλυτερος παροχος στο Ηνωμενο Βασιλειο η British Gas εχει 30,000 υπαλληλους με τους οποιους εξυπηρετει 20 εκατομυρια πελατες για ηλεκτρικο και φυσικο αεριο. Αναλογικα, ακομα και αν η British Gas ειχε ολους αυτους τους υπαλληλους για την παροχη ηλεκτρικου ρευματος η ΔΕΗ αν ηταν αντιστοιχα παραγωγικη θα επρεπε να απασχολει 4,500 εργαζομενους λιγοτερους!

Στους καιρους της αμεριστης σπαταλης, οι 'αγωνες' του Φωτοπουλου εκαναν τους υπαλληλους της ΔΕΗ ισως τους πιο ακριβοπληρωμενους της χωρας. Ας αναλογιστουμε οτι, μετα και απο τις οποιες μειωσεις εγιναν, το μισθολογικο κεφαλαιο της ΔΕΗ το 2012 ηταν 1 δις (http://www.skai.gr/news/greece/article/208559/sta-1700-euro-o-mesos-miniaios-katharos-misthos-sti-dei/) . Αν η πηγη μου ειχε φροντισει να κανει τα μαθηματικα της θα εβλεπε οτι 1 δις /21,000 εργαζομενοι μας δινει 47,619 το χρονο και 3400!!! το μηνα (με 14 μισθους) και οχι 1700.

Βεβαια εννοειται και οτι αν το 1700 ηταν αληθινο, στην Ελλαδα των 580 ευρω ειναι προκλητικοτατο

Αυτος λοιπον ο κυριος σημερα εχει παλι το θρασος να βγει και να απειλη οτι θα ριξει την ελλαδα στο σκοταδι. Μας κανει μαλιστα και τη 'χαρη' να μας προειδοποιει με 24 ωρες απεργιες! Τι καλος ανθρωπος εισαι βρε Νικο!

Σε μια Ελλαδα που φετος θα βασιστει σε μεγαλο βαθμο στο ηλεκτρικο για να μην παγωσει (αφου το πετρελαιο εγινε...φαρμακο) τολμαει να απειλει να κατεβασει παλι το ρευμα αν θιχτουν τα συμφεροντα των υπεραριθμων και πληρωμενων με 7 φορες το βασικο μισθο συνεργατων του.

Ζητησε μαλιστα απο τη ΓΣΕΕ να υιοθετησει το συνθημα 'η εμεις η αυτοι' ( http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231218593

Λοιπον κ. Φωτοπουλε εμεις οι ΑΥΤΟΙ των 580€ βαρεθηκαμε να ταιζουμε εσας τους 'ΕΜΕΙΣ' των 3400! Βαρεθηκαμε να μας κραταει ομηρο ο καθε καρεκλοκενταυρος για να πιεσει την εκαστοτε κυβερηση για περισσοτερη κατασπαταληση των φορων μας. 

Βαρεθηκαμε να πληρωνουμε τα ταξιδια σας με τα δικα μας χρηματα. Παραθετω απο την εφημεριδα εθνος

Και οι υπερτιμολογήσεις ήταν στο «παιχνίδι». Επταήμερο ταξίδι 46 ατόμων τον Αύγουστο του 2009 στην Ιταλία κόστισε πραγματικά 50.098 ευρώ. Εκδόθηκαν από άλλη τουριστική επιχείρηση δύο τιμολόγια από 54.500 ευρώ για δαπάνες 23 ατόμων, αντίστοιχα. Η ΔΕΗ κλήθηκε να πληρώσει στους συνδικαλιστές 109.000 ευρώ. Ομως αρνήθηκε γιατί στη σύμβαση αναφερόταν «εκδρομή». Οι συνδικαλιστές άλλαξαν τη σύμβαση επικαλούμενοι για το ταξίδι «εκπαιδευτικούς λόγους». Ετσι, το τιμολόγιο των 109.000 ευρώ πληρώθηκε.

Βαρεθηκαμε να ταιζουμε τα παιδια σας ενω τα δικα μας πεινανε:

Μία από τις κραυγαλέες περιπτώσεις είναι εκείνη της διοργάνωσης ημερίδας στις 15 και 16 Ιουλίου 2010 με θέμα την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Το κόστος της ήταν 94.800 ευρώ. Μέρος των δαπανών αποτέλεσε και η παρουσίαση νομοτεχνικής μελέτης. Εγιναν τρεις αναθέσεις για την εκπόνησή της.Οι δύο δόθηκαν στις κόρες του πρώην συνδικαλιστή Ρίζου Ρίζου. Στην εταιρεία ενέργειας και επικοινωνιών ENCOM που ανήκει στην Χριστιάνα Ρίζου. Εξέδωσε τιμολόγιο 31.400 ευρώ, χωρίς να παραδοθεί μελέτη.Η δεύτερη μελέτη ανατέθηκε στη δικηγόρο Ιωάννα Ρίζου. Εξέδωσε τιμολόγιο 8.000 ευρώ. Βρέθηκε να έχει παραδώσει το κείμενο της οδηγίας και 16 σελίδες φωτοτυπίες διαφανειών. Και η τρίτη ανάθεση έγινε σε εταιρεία δικηγόρων, η οποία παρέδωσε κείμενο 26 σελίδων.

Λοιπον κυριε Φωτοπουλε ειναι καιρος να καταλαβετε οτι ο,τι φαγατε φαγατε. Ειναι καιρος να καταλαβετε ποσο επικινδυνο ειναι να παιζετε με ενα λαο που πειναει επειδη τοσες δεκαετιες σας ταιζε. Γιατι μια μερα θα βυθισετε αυτο το λαο στο σκοταδι μια φορα παραπανω απο οσο αντεχει και τοτε θα τον βρειτε στην πορτα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου